Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’nde yapılan değişiklikler

Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’nde yapılan değişiklikler 14 Aralık 2019 tarih ve 30978 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
Ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları, alınan fon karşılığında elektronik para ihracı veya ödeme hizmeti gerçekleştirmek üzere yetkilendirilen kuruluşlardır. Bu kuruluşlarının ödeme hizmeti veya elektronik para ihracı faaliyetleri kapsamında toplanan fonu temsil eden bir varlık kaleminin ve ödeme veya elektronik para ihracına ilişkin yükümlülüğü temsil eden bir kaynak kaleminin finansal durum tablolarda sunulması amacıyla Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’ne ek kalemler eklenmesi öngörülmüştür.

Bu kapsamda, ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşlarının finansal tablolarında sunulacak olan “Elektronik Para Koruma Hesabı”, “Elektronik Para Yükümlülükleri”, “Ödeme Fonları Koruma Hesabı”, “Ödeme Hesabı Yükümlülükleri” kalemlerinin ve bu kalemlere ilişkin açıklamaların eklenmesini teminen Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’nde değişiklik yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Finansal Tablo Örnekleri ve Kullanım Rehberi’nde Yapılan Değişiklikler’e ulaşmak için tıklayınız.